De kenmerken van een minilening

De kenmerken van een minilening


Een minilening wordt ook wel een kleine lening genoemd. Het gaat hierbij om een lening van een klein geldbedrag, vaak is dat niet meer dan 750 euro. Dit bedrag kan echter afwijken per aanbieder waar je geld wilt gaan lenen. Er zijn namelijk ook aanbieders die maar tot een bedrag van 150 euro maximaal aan je lenen. Er is nog een andere naam voor een minilening, namelijk de flitslening, maar ook de benamingen voorschotje, snelle lening en minikrediet hebben dezelfde betekenis. Wat alle woorden gemeen hebben is, dat het in ieder geval gaat om een kleine lening, waarbij de looptijd tussen de zeven en de eenentwintig dagen ligt.

Op tijd aflossen is bij deze minilening van groot belang, er wordt namelijk streng gekeken of dat je hier aan voldoet, zo niet, dan kun je een boete verwachten. Er kan zelfs al een boete worden gegeven als je een dag te laat bent met aflossen. Het is daarom aan te raden om voordat je een minilening af gaat sluiten te bekijken of je het geld de komende 7 tot 21 dagen volledig terug kunt betalen. Mocht dat zo zijn, dan kan er een minilening worden afgesloten.

Vooruit kijken is bij een minilening van groot belang. Als je namelijk de minilening niet op tijd af kunt lossen, dan is het niet verstandig om een minilening af te sluiten maar om naar een andere oplossing te zoeken. De looptijd is daarom van essentieel belang bij de minilening, als je een minilening af gaat sluiten ter compensatie omdat je salaris nog niet binnen is, dan kun je de afgesproken looptijd van de minilening meestal gemakkelijk halen. Bij twijfel is het verstandig om de minilening niet af te sluiten omdat je hierdoor meer problemen kunt krijgen als je het geleende bedrag niet op tijd terug kunt betalen.

Daarnaast is er nog een ding belangrijk bij het afsluiten van de minilening, je moet er goed aan denken waarom je geld gaat lenen en of je aan alle voorwaarden kunt voldoen. Je dient rente te betalen over de minilening, je moet voor de afgesproken einddatum alles terug kunnen betalen en lukt dat niet? Dan heb je kans op een flinke boete. Ook al gaat het maar over een klein bedrag, aanbieders zijn erg strikt met het op tijd terugbetalen. Ga daarom pas akkoord met de minilening als je de voorwaarden kent zoals in de overeenkomst staan beschreven en als je deze waar kunt maken, dan kun je de minilening zonder problemen afsluiten.